(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Košičania si vyskúšajú platby eurom už v auguste
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie     Jun 18 2008 - 06:05 GMT
(TASR) - Košičania si budú môcť odskúšať nákupy za euro už koncom augusta tohto roka. Pilotný projekt európskej dediny pripravuje v rámci festivalu národov a národností európska kultúrna spoločnosť Feman. Ako uviedol dnes pre TASR jej predseda Eduard Buráš, európsku dedinu vytvoria organizátori festivalu 27. až 29. augusta pred Magistrátom mesta Košice.

"Je to koniec prázdnin, mnohí sa vracajú z dovoleniek a budú mať ešte vo vreckách drobné euromince. Minúť ich budú môcť v stánkoch v kurze, ktorý bude vtedy platný. Porovnajú si aj platby v Sk a eurách, keďže ceny budú zobrazené duálne," spresnil Buráš.

Pre prvú stovku návštevníkov pripravujú tvorcovia projektu európskej dediny v Košiciach prekvapenie. V osobitnom plátennom vrecku dostanú ako darček v minciach päť eur, dodal Buráš.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/