(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Zosnulému hercovi Petrovi Raševovi včera naposledy spadla opona
@ Kultúra -> Divadlo     Jun 18 2008 - 05:49 GMT
(TASR) - Do posledného miesta naplnené Štátne divadlo v Košiciach sa včera potleskom rozlúčilo s hercom a režisérom Petrom Raševom. Život 56-ročného herca ukončila 12. júna ťažká choroba.

V úvode rozlúčky sa herec prihovoril zo záznamu rozhlasovej hry Karanténa. Posledná hra z pera zosnulého herca mala premiéru ako divadelná hra v repertoári Staromestského divadla, ktoré založil. V krátkom príhovore sa smútiacemu zhromaždeniu prihovoril riaditeľ ŠD Peter Himič, ktorý si zaspomínal na svoje dabingové začiatky po boku ostrieľanej hviezdy, ktorou sa Peter Rašev stal vďaka svojmu podmanivému hlasu. So známym Košičanom sa rozlúčil aj primátor mesta František Knapík. Pietnu atmosféru podčiarkla pieseň Mariána Čekovského v sprievode klavíra a gitary a fotografie. Dcéra Kristína ako režisérka a scenáristka sa rozlúčila s otcom vlastným dokumentárnym filmom, ktorý vznikol len pred niekoľkými mesiacmi na objednávku mesta. Na záver vystúpila s rozlúčkovou rečou aj najstaršia dcéra Katarína.

Posledným prianím herca bolo spopolnenie a spočinutie pod lipou v záhrade rodinnej chalupy v Hnileckej doline.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/