(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Mesto upravilo pravidlá parkovania
@ Aktuálne -> Doprava     Jul 08 2008 - 17:14 GMT
(TASR) - Upravené pravidlá parkovania na uzavretých mestských parkoviskách začali dnes platiť v Košiciach.Týkajú sa Letnej, Vodnej a Orlej ulice, ako aj Kasárenského námestia a Južnej triedy, informoval Tibor Ičo z Kancelárie primátora. Mesto Košice s povolením Obvodného úradu v Košiciach na týchto miestach osadzuje informačné značky s uvedením úhrady za prenájom odstavnej plochy pre motorové vozidlá a s pravidlami užívania parkoviska.

Ičo spresnil, že úhrada na všetkých parkoviskách predstavuje 32 Sk (1,05 eura) za každú začatú hodinu. Prevádzkový čas je v pondelok až sobotu od 7. do 19. hod. Nedeľa je bezplatná. Držitelia osobitného označenia vozidla Zdravotne ťažko postihnutí majú parkovanie zdarma, pokiaľ označenie sami používajú alebo prepravujú osobu vlastniacu takéto označenie. Do piatich minút je možné zdržať sa na parkovisku bezplatne.

"Doposiaľ vydané prenosné a neprenosné karty budú na týchto parkoviskách akceptované. V blízkej budúcnosti mesto určí aj režim parkovísk nachádzajúcich sa vedľa komunikácií v centre mesta. Pravidlá by mali zmierniť napätú, často až chaotickú situáciu s parkovaním vo vozidlami zahltenom strede mesta", dodal Ičo.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/