(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Primátor nie je spokojný s čistotou v rekreačnej zóne Anička
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny     Jul 15 2008 - 17:13 GMT
(TASR) - Primátor mesta Košice František Knapík nie je spokojný s čistotou, kosením a údržbou chodníkov v rekreačnej lokalite Anička v Košiciach. Na nedostatky upozornil na základe dnešnej kontroly v sprievode zástupcov mestských podnikov.

Predmetom kontroly boli okrem iného aj nepokosené priľahlé plochy spojovacej komunikácie k prameňu Gajdovka, údržba zariadenia prameňa a režim odberov vody obyvateľmi mesta a okolia. Prevádzkovateľom prameňa je Správa mestskej zelene (SMZ) so stálou dennou službou a dozorom. "Primátor upozornil na nutnosť údržby chodníkov, postupného majetkovo-právneho vysporiadania okolitých pozemkov, určenia zodpovednosti za ich aktuálny stav - čistotu, kosenie, ako aj potrebu súčinnosti SMZ a Povodia Bodrogu a Hornádu pri odstraňovaní vyschýnajúcich konárov ohrozujúcich prechádzajúcich - dospelých i deti - možným pádom a následkom úrazu," informoval TASR Marián Krajňák z Magistrátu mesta Košice.

Oprava čerstvo poškodenej a pokreslenej dopravnej značky pred železničným priecestím zaťaží v najbližšom čase rozpočet Správy komunikácií Košice (SKK). Minulosťou by sa mali stať nepotrebné a nefunkčné betónové i drevené ståpy bez vedenia, situované súbežne s komunikáciou vedúcou k detskému areálu. "O neporiadok a prázdne fľaše na chodníku k tenisovému areálu Anička od nedisciplinovaných a neprispôsobivých občanov pod lavičkami sa postará SMZ. Znečisťovateľov si vezmú pod dohľad hliadky mestskej polície," uviedol Krajňák.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/