(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Spevák Seal nad mapou Slovenska zisťuje, kde sú Košice
@ Kultúra -> Koncerty     Jul 25 2008 - 11:31 GMT
(TASR) - Londýnčan Seal, cenami ovenčený 45-ročný spevák, textár a skladateľ sa po rokoch opäť predstaví na Slovensku. Na jeho exkluzívnom koncerte v košickej Steel Aréne 22. novembra zaznejú okrem skladieb z ostatného albumu System aj niektoré najväčšie hity.

Do Košíc pricestuje jeden z najslávnejších popových spevákov predstaviť svoj posledný, piaty štúdiový album System, ktorý vydal v novembri 2007 v spolupráci s britským hudobníkom a skladateľom Stuartom Priceom. Ten bol spoluautorom a producentom Madonninho albumu Confessions on a Dancefloor i autorom remixov pre No Doubt a Coldplay. V programe však nechýbajú ani megahity z predchádzajúceho obdobia: Killer, Crazy, Future Love Paradise, Kiss from a Rose, Love's Divine a ďalšie.

Manžel topmodelky Heidi Klum možno do metropoly východu privedie aj svoju rodinu vrátane jednej z najkrajších žien sveta, keďže práve v termíne koncertu oslavuje jedno z ich troch spoločných detí svoje narodeniny. Dokonca tieto narodeniny dlho "ohrozovali" samotný koncert na Slovensku: "Je to pravda, samotný koncert už máme potvrdený na november niekoľko týždňov, no stále sme sa nevedeli dohodnúť na termíne, keďže sme sa pôvodne bavili o koncerte o deň skôr. Po vysvetlení, že je to z rodinných dôvodov, sme pristúpili na 22. november," vysvetlil pre TASR organizátor Miroslav Brondoš z BM Production, ktorý bude pre speváka radšej "pre istotu" rezervovať rodinnú izbu, ak by si umelec želal pokračovať v narodeninových oslavách aj na Slovensku.

Seal sa na britskej housovej scéne objavil prvýkrát začiatkom 90. rokov, keď napísal text a naspieval hit Killer z roku 1990 pre housového producenta menom Adamski. Nasledoval singel Crazy, ktorý sa dostal do Top 10, a Seal sa dočkal nadšeného kritického i poslucháčskeho ohlasu. Jeho štyri komerčne úspešné albumy predstavili poslucháčom osobitú fúziu soulu, popu, rocku a R&B...

Najnovší piaty album System je plný silných melódií, ktoré poslucháča chytia a nepustia, a jeho syntezátorové vrstvy so svižnými beatmi sú "dofarbené" akustickými gitarami i občas zdrsnené elektrickými. "Chcel som sa vrátiť ku gitare, k prvému nástroju, na ktorom som zložil hity Crazy a Killer, teda k základom toho, čo naozaj robím rád," povedal o svojej novinke Seal. Základné ingrediencie Sealovej fúzie, teda soul, pop, rock a rhythm’n’blues, sa nezmenili, snáď len ich vzájomný pomer. Seal zostáva svojský a jeho krehký soulový prejav zostáva nenapodobiteľný. Hity z nového albumu už hrajú aj slovenské rádiá. Naživo ich Seal ponúkne 22. novembra o 20.00 h v Steel Aréne Košice.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/