(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Špecializované nemocnice môžu získať z EÚ na modernizáciu 600 mil. Sk
@ Aktuálne -> Zdravie     Jul 29 2008 - 15:07 GMT
(TASR) - Približne 600 miliónov Sk (19,91 milióna eur) môžu špecializované nemocnice na Slovensku získať na rekonštrukciu a modernizáciu z európskych fondov v rámci operačného programu (OP) Zdravotníctvo. Výzvu v rámci prioritnej osi 1 opatrenia 1.1 tohto operačného programu už Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR zverejnilo a dnes k nej zorganizovalo v Košiciach pre zástupcov nemocníc prvý informačný seminár.

"V rámci celého OP Zdravotníctvo, ktorého rozpočet je 250 miliónov eur (7,531 miliardy Sk), je to prvá prioritná os a opatrenie, ktoré je zamerané na modernizáciu špecializovaných nemocníc," uviedol pre TASR generálny riaditeľ Sekcie európskych programov a projektov Ministerstva zdravotníctva SR Marek Vanko. Spresnil, že peniaze môžu špecializované nemocnice využiť na komplexnú modernizáciu jednak po stavebnej stránke a taktiež na nákup zdravotníckej techniky.

Vanko ďalej informoval, že výzva sa týka približne 30 nemocníc špecializovaných na kardiovaskulárne a onkologické ochorenia, ale aj vnútorné a respiračné choroby. Žiadosti o nenávratný finančný príspevok môžu nemocnice podávať do 23. októbra tohto roku. Výzva sa týka špecializovaných nemocníc vo všetkých samosprávnych krajov, okrem Bratislavského.

Druhý informačný seminár, na ktorom budú informovať o tom, na čo si dávať pozor pri podávaní žiadostí, bude 31. júla v Bratislave.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/