(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Miesto magnezitky betonárka ?
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie     Aug 04 2008 - 12:11 GMT
Rozvoj stavebníctva na východe pritiahol do Košíc bratislavskú finančnú skupinu Danicon Holding, ktorá je rozhodnutá postaviť v Košiciach závod na výrobu betónu. Chce s ňou pokryť potrebu stavebného materiálu pre investičné akcie v Košiciach a okolí.

Zámer oficiálne ohlásila úradom cez firmu Zeda Beton. Podľa štúdie, ktorú pre ňu spracovala spoločnosť Z-Duall, na ploche 250 árov by mohla postaviť do konca roka budovu betonárne a spevnené plochy za cca 25 miliónov korún.

Vybrali si lokalitu bývalých magnezitových závodov v mestskej časti ahanovce. Pozemok pred vchodom do areálu vlastní Ferrobanka, tak isto firma zo skupiny Danicon Holding.

Stavby ako betonáreň vyhláška ministerstva životného prostredia zaraďuje medzi stredné zdroje znečisťovania ovzdušia.

"Unikajúcich znečisťujúcích látok nesmie byť viac ako 50 miligramov na meter kubický. Preto v takýchto prípadoch žiadame o spracovanie rozptylovej štúdie," povedala Kristína Klecunová z Krajského úradu životného prostredia v Košiciach.

Starosta ahanoviec Ján Nigut povedal, že mestská časť pripravuje k stavbe vyjadrenie. Rozhodujúce podľa neho bude ekologické hľadisko. "Uprednostňujeme tam ľahšiu výrobu. Musíme preto spolu s mestom zadefinovať, aký výrobný charakter bude celá priemyselná zón mať," hovorí.

Závod na výrobu betónu je v súlade s platným územným plánom Košíc.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/