(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Staronovým hlavným kontrolórom KSK sa stal Vojtech Farkaš
@ Aktuálne -> Verejná správa     Aug 27 2008 - 13:57 GMT
(TASR) - Staronovým hlavným kontrolórom Úradu Košického samosprávneho kraja (KSK) v budúcich šiestich rokoch bude Vojtech Farkaš, ktorý túto funkciu vykonával aj prvých šesť rokov od zriadenia KSK. O jeho víťazstve vo voľbách rozhodol žreb.
V prvom kole tajného hlasovania totiž spomedzi ôsmich kandidátov nezískal nikto nadpolovičnú väčšinu. V druhom kole dostali dvaja najúspešnejší kandidáti Vojtech Farkaš a Ondrej Bernát rovnaký počet hlasov, rozhodnúť preto musel žreb.

Pôvodne sa do výberového konania prihlásilo 12 kandidátov. Niektorí však nespåňali kritériá, ďalší sa kandidatúry vzdali, a tak napokon svoje predstavy o práci kontrolóra prezentovalo na rokovaní Zastupiteľstva KSK šesť z ôsmich kandidátov. Dvaja neboli na rokovaní zastupiteľstva prítomní, ale na hlasovacom lístku figurovali.

Funkciu hlavného kontrolóra považujú v regionálnej samospráve za významnú, pretože prekrýva v podstate tri volebné obdobia a dohliada na zákonné a transparentné fungovanie samosprávy vo všetkých, oblastiach, najmä v ekonomike.

Farkaš bol vo funkcii hlavného kontrolóra od septembra 2002 a vybudoval tento útvar KSK doslova na "zelenej lúke". Podľa vlastných slov za významnú v práci kontrolóra považuje prevenciu a metodickú spoluprácu v jednotlivými útvarmi samosprávy. "Kým v roku 2004 na jednu kontrolu v KSK pripadalo 40 nedostatkov, v roku 2007 to už bolo len 11 prípadov," dodal Farkaš.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/