(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Poisťovňa Dôvera poskytla detským nemocniciam po pol milióna Sk
@ Aktuálne -> Medicína     Aug 31 2008 - 17:36 GMT
(TASR) - Zdravotná poisťovňa Dôvera splnila svoj verejný záväzok, že každej z troch detských fakultných nemocníc (DFN) na Slovensku daruje po 500.000 Sk (16.597 eur). Získala ich aj DFN v Košiciach a skvalitnila si prístrojové vybavenie.

Monitor vitálnych funkcií a pulzové oxymetre už používajú na anestéziologických oddeleniach, na jednotkách intenzívnej starostlivosti alebo u pacientov vyžadujúcich opakované či kontinuálne sledovanie dýchania, srdcovej činnosti a obsahu kyslíka v krvi. Časť prístrojov majú k dispozícii pre hospitalizované deti lekári a sestričky aj na II. klinike detí a dorastu Lekárskej fakulty UPJŠ a DFN v Košiciach.

Vyťaženosť prístrojov je veľká. Používajú ich denne u desiatok malých pacientov mesačne - od niekoľkotýždňových bábätiek po tínedžerov.

"Pulzové oxymetre a monitor vitálnych funkcií často používame u pacientov v ťažkom stave, u detí počas a po invazívnych a operačných výkonoch a s rizikom komplikácií, ktoré hrozia najmä u najmenších pacientov," uviedol prednosta kliniky Milan Kuchta.

"Sme veľmi radi a oceňujeme, že Dôvera týmto spôsobom podporila náš úmysel – skvalitniť poskytované služby rozšírením prístrojového vybavenia," povedala riaditeľka DFN Ingrid Urbančíková.

V košickom regióne má Dôvera najviac svojich poistencov - takmer 228.000 a ich počet medziročne stúpa.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/