(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V Chorvátsku havaroval slovenský autobus z Košíc, zahynulo minimálne 14 ľudí, 30 zranených, traja v kritickom stave
@ Aktuálne -> Doprava     Sep 07 2008 - 13:22 GMT
/aktualizované 17:40/

Krátko pred šiestou hodinou dnes ráno pri chorvátskom meste Gospič havaroval slovenský autobus, vezúci dovolenkárov z Košíc, na diaľnici na 196. kilometri medzi mestami Split a Záhreb. Autobus niesol poväčšine Košičanov na relaxačný pobyt, súvisiaci s rekondičným cvičením. 22 ľudí ošetrili v nemocnici v Gospiči, z nich dvaja zomreli, ďaľších troch s vážnymi zraneniami previezli do nemocnice v Zagrebe. V autobuse sa nachádzalo 49 cestujúcich. Krátko po piatej odletel na letisko v Zadare vládny špeciál.

Na mieste sa nachádzal aj slovenský policajný pridelenec Radovan Kyselica. "Keď som prišiel na miesto, všetci zranení už boli prevezení do nemocnice...pohľad na autobus, ktorý je do polovice vkliesnený v betónovom ståpe mosta, to je strašné niečo..," konštatoval. O cestujúcich sa podľa jeho slov dobre postarali pracovníci Červeného kríža. "Dostali najesť, napiť a je pripravený autobus, ktorý ich prevezie kam bude treba," doplnil.

"Autobus viezol turistov z Košíc a smeroval do mesta Vodice. Vozidlo narazilo do mostnej konštrukcie, pričom sa zakliesnilo až do polovice," povedala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Andrea Polačiková. Podľa výpovede niektorých cestujúcich praskla zadná pneumatika, a autobus sa stal neovládateľným.

Podľa neoverených informácii zahynul pri nehode jeden vodičov, druhému museli amputovať nohy.

Vláda poskytla vládny špeciál pre prevoz zranených a schopných letu, na prevoz, zrejme do Košíc.

Hovorca prepravnej spoločnosti Mostarko, ktorému autobus patrí, povedal, že autobus pred jazdou bol technicky v poriadku.

Príbuzným podajú informácie na čísle 02 5978 5978.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/