(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Košická spoločnosť T-Systems Slovakia už vytvorila 1000 pracovných miest
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie     Sep 09 2008 - 13:50 GMT
(TASR) - V oblasti informačných a komunikačných technológií (ICT) vytvorila k dnešnému dňu košická spoločnosť T-Systems Slovakia 1000 pracovných miest. Svoj záväzok v rozvoji zamestnanosti spred roka, kedy získala na prvú etapu rozvoja štátne investičné stimuly 147 miliónov Sk (4,87 milióna eur), tým v trojmesačnom predstihu prekročila dvojnásobne.

"Toto je typický príklad investície, o ktorú má slovenská vláda a slovenské hospodárstvo záujem," uviedol dnes na tlačovej konferencii v Košiciach štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR Peter Žiga. Zdôraznil, že v investícii sa synergicky skåbilo úsilie investora s tromi ministerstvami, vysokými a strednými školami a vyšším územným celkom. Žiga informoval, že výsledky spoločnosti viedli vládu k tomu, že na druhú etapu rozvoja jej schválila v júli ďalšie stimuly vo výške 361 miliónov Sk (11,98 milióna eur). V spolupráci s MH SR, MPSVR SR a MF SR ich v spoločnosti majú využiť na úľavu na dani z príjmov a vytvorenie ďalších 900 pracovných miest.

Generálny riaditeľ a konateľ Jozef Ondáš spresnil, že celkove bude košický T-Systems investovať v budúcich rokoch 720 miliónov Sk (23,89 milióna eur), vrátane štátnej podpory. K doterajšiemu budovaniu spoločnosti uviedol, že v Košiciach vznikol profesionálny tím, ktorý zvláda dodávky náročných ICT služieb pre veľké medzinárodné korporácie ako je Henkel, Heineken, Daimler, T-Com, T-Mobile, BMW a najnovšie aj Schell.

"Z našich 1000 pracovníkov je v súčasnosti už 700 v plnej produkcii a ďalší sa pripravujú vo vzdelávacích a tréningových programoch," povedal Ondáš. Ako informoval, košický T-Systems je jedným z troch nearshorových ICT centier materskej spoločnosti, ktoré sú okrem Košíc aj v Debreríne a najnovšie v malajzijskom Kuala Lumpur. Všetky poskytované služby idú na export a spoločnosť, ktorá je podľa Ondáša stále vo rozvojovej etape, už teraz dosahuje ročný obchodný obrat 780 miliónov Sk (25,89 milióna eur).

Podľa predsedu Košického samosprávneho kraja Zdenka Trebuľu je T-Systems Slovakia silným rozvojovým impulzom pre kraj v technológiách s vysokou pridanou hodnotou a v rozvoji znalostnej ekonomiky. Oceňuje aj fakt, že sa spoločnosť začala venovať v profilácii absolventov popri vysokých aj stredným školám. Prorektor košickej Technickej univerzity Juraj Sinay informoval, že spoločne plánujú založiť v Košiciach inovačné centrum pre ICT.

Spoločnosť T-Systems Slovakia stála aj pri zrode združenia Košice IT Valley, ktorého cieľom je vytvárať predpoklady na vznik špičkových ICT centier na východnom Slovensku. Na získavanie a podporu talentov v odvetví ICT využíva na východnom Slovensku zatiaľ unikátnu IT-Akcademy, ktorá zahàňa projekty Summer UniversITy či Evening UniversITy, kde učia aj odborníci z T-Systems.

T-Systems Slovakia, s. r. o., vznikla v roku 2006. Je dcérskou spoločnosťou T-Systems Enterprise Services GmbH so sídlom v nemeckom Frankfurte nad Mohanom. Poskytuje ICT služby mnohým kľúčovým zákazníkom v rámci Európy, ktorí predstavujú medzinárodné korporácie a veľké inštitúcie verejného sektora.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/