(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Z Chorvátska previezli do FN LP ďalšie dve zranené ženy
@ Aktuálne -> Doprava     Sep 15 2008 - 17:20 GMT
(TASR) - Na Klinike úrazovej chirurgie košickej Fakultnej nemocnice Louisa Pasteura (FN LP) prijali dnes popoludní ďalšie dve pacientky zranené pri tragickej dopravnej nehode 7. septembra v Chorvátsku. Tragédiu neprežilo 14 ľudí.

Obe majú ťažké zranenia a už v Záhrebe podstúpili potrebné operácie, informovala hovorkyňa nemocnice Jaroslava Oravcová. Pacientky prijali na doliečenie a rehabilitáciu, no nemožno vylúčiť ani prípadné operačné zákroky.

Oravcová spresnila, že 64-ročná žena má okrem početných zlomenín horných a dolných končatín diagnostikovaných v záhrebskej nemocnici aj zlomeninu lonovej kosti. Hlboký defekt kože v oblasti predkolenia bude pravdepodobne potrebné riešiť plastickou operáciou. Ïalšia 67-ročná žena utrpela sériové zlomeniny rebier a pomliaždenie pľúc, okrem toho má zlomené lonové kosti, zlomeninu stehennej a ramennej kosti. Vážne zranenie si vyžaduje intenzívnu rehabilitáciu a lekári neskôr rozhodnú o ďalšom postupe.

Na Klinike úrazovej chirurgie FN LP prijali doposiaľ desať pacientiek po dopravnej nehode v Chorvátsku. Tri v piatok prepustili, takže aktuálny počet hospitalizovaných je sedem. Poslednú ženu z nemocnice v Rijeke by mali prepraviť do Košíc v priebehu budúceho týždňa, dodala hovorkyňa.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/