(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
10. ročník - Byt a stavba a Eko
@ Obchod -> Výstavy     Apr 10 2002 - 10:29 GMT
Športová hala na Moyzesovej ulica a hala SIC Kukučínova ulica; 4. - 7. septembra 2001 od 9.00 do 18.00 hod.

Letné a dovolenkové obdobie často mnohí z nás venujú nielen oddychu, ale aj zvelebovaniu svojich príbytkov. Každý chce bývať tak dobre, ako mu to len peňaženka dovolí. Pokiaľ sa už financie nájdu, potom je tu ďalší problém - vybrať si z bohatej ponuky stavebných materiálov, stavebnej technológie či bytových doplnkov.

Desiaty ročník výstavy, poriadanej DB agentúrou, venovanej interiérom a exteriérom budov a bytov pokrýva vyše dvesto metrov výstavnej plochy Športovej haly na Moyzesovej ulici a haly SIC na Kukučínovej ulici. Medzi oboma halami premáva pravidelná kyvadlová doprava každú pol hodinu.

V priestoroch dvoch výstavných hál sa zišlo sedemdesiat vystavovateľov prevažne zo Slovenska aby prezentovali svoje produkty. Už tradične je najväčší priestor venovaný materiálom pre hrubú stavbu - tvarovkám, krytinám a oknám. Ale medzi vystavovateľmi je aj mnoho menších firiem, ktoré ponúkajú veľmi zaujímavé a užitočné produkty, ktoré stavbu alebo interiér len dotvárajú, ale nie sú o nič menej dôležité - vodovodné batérie vo veľmi prístupných cenách, drevené okenné žalúzie, vykurovacie telesá alebo svietidlá.

Veľkým prínosom desiateho ročníku výstavy o bývaní je, že druhá časť výstavných priestorov sa presťahovala z nepríjemne vzdialenej haly VSS do novozrekonštruovanej haly SIC na Kukučínovej ulici. Tieto výstavné priestory prudko kontrastujú s nevľúdnou a ošarpanou Športovou halou a budú určite dôstojnejším stánkom košických výstav aj v budúcnosti.

Návštevník, ktorý sleduje výstavu Byt a stavba a Eko každý rok, si musí všimnúť, že v priebehu posledných ročníkov došlo k výraznému skvalitneniu jej portfólia. Ubudlo vystavovateľov nábytku, ktorý na obrovských plochách vystavovali často to, čo návštevník videl v akejkoľvek predajni. Na ich miesto prišli obchodníci a výrobcovia, ktorých produkty bežný spotrebiteľ kupuje možno len raz za čas, ale využíva ich dennodenne - markízy, strešné okná, rustikálne zábradlia, vodoinštalácie alebo kúrenie. Častokrát výrobcov alebo dodávateľov márne hľadáme po telefónnych zoznamoch a vypytujeme sa známych. Tieto firmy totiž zväčša nesídlia na hlavných uliciach miest každému na očiach, ale v priemyselných zónach. Po tieto dni ich však máme pod jednou - presnejšie dvoma strechami a radi vám ponúknu svoje služby.

Text a foto Karol Hatala


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/