(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
KOŠICE: Mesto dá milión korún na projekty pre deti z programu DAMKO
@ Aktuálne -> Verejná správa     Sep 21 2008 - 07:15 GMT
(SITA) – Do štvrtka 25. septembra môžu záujemcovia podávať na košický magistrát žiadosti o dotácie na projekty pre prácu s deťmi a mládežou v rámci grantového programu DAMKO. Program DAMKO (Deti a mládež Košíc) vyhlásilo mesto v súlade s jeho Koncepciou politiky vo vzťahu k deťom a mládeži. DAMKO má tri podprogramy, na ktoré mesto vyčlenilo celkovo jeden milión korún (33 193,91 €).

Prvý podprogram je zameraný na inštitucionálnu podporu – priestorové a materiálne zabezpečenie mimovládnych organizácii pracujúcich s deťmi. Výška poskytnutého príspevku na jeden projekt je maximálne

30 000 Sk (995,81 €), a nesmie presiahnuť 70 percent celkových nákladov. Druhý je orientovaný na podporu dobrovoľníckej činnosti a podporu aktivít spojených so vzdelávaním, udržaním a získaním dobrovoľníkov. Tretí je orientovaný na podporu aktivít pre deti a mládež a mesto naň celkovo vyčlenilo 500 000 Sk (16 596,959 €). Výška poskytnutého príspevku na jeden projekt je maximálne 35 000 Sk (1161,78 €), pričom nesmie presiahnuť 80 percent celkových nákladov na realizáciu projektu.

Projekty môžu záujemcovia doručiť osobne na magistrát do podateľne, alebo poslať poštou, pričom rozhodujúcim je dátum poštovej pečiatky. Bližšie informácie nájdu záujemcovia na internetovej stránke mesta.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/