(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Kraj má projekty na rekonštrukcie ciest za vyše osem mil. eur
@ Aktuálne -> Doprava     Sep 25 2008 - 09:06 GMT
(SITA) – Odbor dopravy Košického samosprávneho kraja (KSK) pripravil štyri skupiny projektových zámerov na rekonštrukcie ciest v celkovom náklade 255,6 milióna korún (vyše 8,484 mil. €). Zo štrukturálnych fondov a štátneho rozpočtu na to potrebuje 246 miliónov korún (vyše 8,165 €), päť percent by financoval kraj. Rekonštrukciu ciest II. a III. triedy chce KSK financovať prostredníctvom Regionálneho operačného programu.

Medzi projektovými zámermi je rekonštrukcia mostov v Medzeve, Smolníckej Hute, rekonštrukcia križovatky v Ploskom, riešenie zosuvu v Mlynkoch, rekonštrukcia križovatky v Spišských Vlachoch a Spišskej Novej Vsi, stavebné úpravy medzi Gemerskou Polomou a Súľovou, rekonštrukcia cesty a mosta Nižný Žipov – Stanča, stavebné úpravy cesty po Zemplínsku Novú Ves, rekonštrukcia križovatky v Michalovciach, stavebné úpravy cesty vrátane mostu v Sobranciach.

KSK môže v tomto programovacom období realizovať projekty pre cesty II. a III. triedy - ich rekonštrukciu a modernizáciu vrátane dopravných subsystémov - v celkovej hodnote 28,8 mil. eur (867,6 mil. korún), z čoho 24,48 mil. eur bude príspevok zo štrukturálnych fondov.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/