(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Karpatská nadácia vyhlásila grant na podporu prevencie drog
@ Aktuálne -> Zdravie     Oct 01 2008 - 11:01 GMT
(SITA) – Grantový program Independent dnes vyhlásila Karpatská nadácia v spolupráci s Východoslovenskou energetikou, a.s., Košice. Ako dnes agentúru SITA informoval Rastislav Král z Karpatskej nadácie, na podporu programu prevencie drogovej závislosti sa na území východného Slovenska z Nadačného fondu skupiny VSE spravovaného Karpatskou nadáciou rozdelí 800-tisíc korún (26 555 €).

O grant v maximálnej výške 200 000 Sk (6 639 €) sa môžu do 9. januára 2009 uchádzať mimovládne organizácie, miestne samosprávy, základné, stredné, ale aj vysoké školy z východného Slovenska.


Poslaním grantového programu je finančne podporiť projekty zamerané na prevenciu v oblasti užívania návykových látok, akými sú alkohol, tabakové výrobky a ostatné mäkké i tvrdé drogy. Program, tak ako v jeho prvej výzve z roku 2007, podporí projekty zamerané na primárnu aj sekundárnu prevenciu.

„Očakávame, že sa nám podarí kontinuálne zabezpečiť šírenie protidrogovej osvety medzi mladými ľuďmi na východnom Slovensku,“ dodáva hovorkyňa VSE Andrea Danihelová. „Otázka drogovej závislosti je veľmi aktuálna už aj na slovenskom vidieku. Prevencia je dôležitá a čím viac budeme o probléme hovoriť, čím viac budeme mladým ľuďom otvárať oči a ponúkať lepšie, kvalitnejšie a zmysluplnejšie alternatívy k droge, tým menej budeme o tomto probléme počuť. Veríme, že aj tento program pomôže mnohým mladým ľuďom nájsť správnu cestu.“ povedala Laura Dittel, riaditeľka Karpatskej nadácie. Viac informácií o grantovom programe záujemcovia získajú na internetových stránkach www.karpatskanadacia.sk.

Karpatská nadácia (KN) je jednou z piatich členských organizácií regionálnej cezhraničnej siete KN, ktorá poskytuje granty a technickú pomoc mimovládnym neziskovým organizáciám (MVO) a miestnym samosprávam hlavne na programy regionálneho ekonomického rozvoja a podporu cezhraničných aktivít. Podporuje rozvoj partnerstiev medzi súkromným a verejným sektorom vrátane cezhraničných a interetnických prístupov pri podpore regionálneho a komunitného rozvoja a predchádzaní konfliktom.

Východoslovenská energetika a.s. (VSE) je energetická spoločnosť, ktorá poskytuje komplexné služby spojené s odberom elektriny. Od roku 2003 je súčasťou nemeckého koncernu RWE, jednej z vedúcich energetických spoločností v Európe. VSE dodáva elektrinu viac ako 500 000 zákazníkom – domácnostiam, firmám a organizáciám.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/