(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
SČK pripravuje Študentskú kvapku krvi
@ Aktuálne -> Zdravie     Oct 01 2008 - 12:55 GMT
SITA) – Počas trinástich ročníkov sa do Študentskej kvapky krvi v Košiciach zapojilo 9 405 študentov, z toho bolo 4 306 prvodarcov. Uviedla to dnes na tlačovej besede riaditeľka Územného spolku SČK Košice-mesto Lucia Cangárová. Zároveň informovala o príprave 14. ročníka Študentskej kvapky krvi, ktorá bude od 6. októbra do 14. novembra. Rekordný počet darcov - 1 270 sa zapojil do uplynulého ročníka a ako uviedla Cangárová, snahou organizátorov je dosiahnuť podobný výsledok aj tohto roku.

,„Cieľom kampane je získavať a motivovať najmä mladých ľudí a prvodarcov, aby sa stali novými členmi rodiny bezpríspevkových darcov krvi, šírili myšlienku darcovstva, a tak pomohli zabezpečiť dostatok krvi pre rastúce potreby košických nemocníc,“ uviedla Cangárová. Doložila, že na organizácii participujú dobrovoľníci z radov stredoškolákov a vysokoškolákov, cirkev, univerzitné pastoračné centrum.

Odbery sa budú konať na košickom pracovisku Národnej transfúznej služby na Triede SNP a na transfúznom oddelení súkromnej nemocnice v poliklinike vo vstupnom areáli U.S. Steel Košice, okrem toho sú plánované aj mobilné odbery v SOU dopravnom a stavebnom a v Študentskom domove na Jedlíkovej ulici.

Ako uviedla Cangárová, akcia je spojená so žrebovaním darcov po skončení kampane. Podmienkou je vyplnenie žrebovacieho lístka v odberovom mieste.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/