(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Mesto dá vyše milióna korún na riešenie škôd v ZOO
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny     Oct 06 2008 - 08:41 GMT
(SITA) – Nepriaznivé počasie a povodeň v júli spôsobila škody aj v košickej ZOO, pričom na niektorých zariadeniach je havarijný stav. Na nápravu škôd mesto z rezervného fondu vyčlenilo 1,13 milióna korún (37 509 €). Ako vyplynulo z materiálu, ktorý prerokovalo a schválilo ostatné mestské zastupiteľstvo, prívalová voda zničila chovné zariadenia pre daniele - prístrešok. Zosuv pôdy pri hlavnom vchode spôsobil prasknutie oporného múra nad administratívnou budovou a došlo aj premokaniu do chovného zariadenia medveďov. Medvedinec premoká z vrchnej časti, ktorá je zároveň terasou pre návštevníkov.

Pre urgentné riešenie havarijného stavu zastupiteľstvo vyčlenilo z rozpočtu mesta na realizáciu stavby pre chovné zariadenie pre daniele 500 tisíc korún(16 596,95 €), na zastrešenie terasy medvedinca dreveným prístreškom 130 tisíc korún(4 315 €). Praskanie oporného múra budú riešiť injektážou komunikácie, na čo dá mesto 500 tisíc korún (16 596,95 €).


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/