(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Španielsko na týždeň v srdci Košíc
@ Kultúra -> Podujatia     Oct 08 2008 - 10:04 GMT
Na rôznych miestach mestskej časti Staré mesto bude znieť od 6. do 12. októbra španielčina. Aj tento rok sa o to pričinilo Gymnázium Park mládeže 5, ktoré v spolupráci s Veľvyslanectvom Španielskeho kráľovstva v SR pripravilo už 3. ročník Dní španielskej kultúry.

Včera vo Východoslovenskej galérii (Hlavná 27) otvorili výstavu o najvýznamnejšej postave španielskej literatúry - rytierovi Don Quijote. Výstava potrvá do konca novembra.

V stredu o 16:30 sa bude celebrovať sv. omša v španielčine. Takáto udalosť sa v Košiciach prebieha len raz ročne, tentokrát to bude v Premonštrátskom kostole na Hlavnej ulici 67.

Na štvrtok si študenti španielskeho gymnázia pripravili komédiu: Tri cylindre. V španielčine ju naštudoval lektor tejto školy Enrique Viňas Duque. Začiatok je o 16:30 vo Veritase na Dominikánskom námestí.

V sobotu si môžete zájsť do ohniska španielskeho diania v Košiciach – Gymnázia Park mládeže 5 na deň otvorených dverí. Venovať sa Vám môže riaditeľka školy RNDr. Alena Bobáková, ktokoľvek z ôsmich učiteľov zo Španielska a Latinskej Ameriky ako aj slovenskí učitelia či študenti tohto najväčšieho španielskeho gymnázia na Slovensku.

Do Dní španielskej kultúry sa zapojí v piatok večer aj Štátne divadlo Košice, ktoré odohrá svetoznámu drámu Federica García Lorcu – Dom Bernardy Alby.

Počas víkendu bude prebiehať v tanečnej sále gymnázia rýchlokurz salsy, ktorý povedie rodený Peruánec a profesor spomínaného gymnázia v jednej osobe - José García.

V nedeľu sa začnú mimoriadne Potulky mestom Košice s Milanom Kolcunom, tentokrát dvojjazyčne: slovensko-španielsky. Témou bude Dóm sv. Alžbety.

Záverečným podujatím bude Večer španielskych umelcov v Múzeu Vojtecha Löfflera. O 19:00 sa začne komorný koncert huslistky Concepción Carmony Arcos a klaviristu Manuela Fernándeza.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/