(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Testujú kroky k zlepšeniu dopravnej situácie MHD
@ Aktuálne -> Doprava     Oct 11 2008 - 05:51 GMT
(SITA) – Od pondelka 13. októbra začne Dopravný podnik mesta Košice v spolupráci s políciou testovať presmerovanie prostriedkov MHD liniek 18, 27 a 34 z ahanoviec smerujúcich na Hlinkovu ulicu cez Magnezitársku a okolo hypermarketu Tesco. Ako uviedla hovorkyňa košického magistrátu Lucia Mihoková, cieľom je počas dopravnej špičky zabezpečiť plynulosť MHD, preto policajti budú zabezpečovať prísnu preferenciu pre vozidlá MHD. Akcia skúšobne potrvá až do štvrtka. Mihoková uviedla, že dnes od 6:40 do 8:00 prvé testovanie ukázalo, že do pol ôsmej spoje meškali maximálne dve-tri minúty, až o pol ôsmej sa začali tvoriť kolóny na Magnezitárskej a Dopravnej ulici.

Po vyhodnotení výsledkov sa budú skúmať aj ďalšie možné riešenia. DPMK by uvítal, keby aj na križovatkách so svetelnou signalizáciou mali prostriedky MHD absolútnu prednosť v jazde, čo by prispelo k zrýchleniu premávky MHD.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/