(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
VODNÉ PÓLO: Európska premiéra ŠKP Košice v Pohári LEN
@ Aktuálne -> Šport     Oct 15 2008 - 11:43 GMT
Od piatka sa tím ŠKP Košice predstaví na turnaji C-skupiny 1. kvalifikačného kola Pohára LEN 2008/09 mužov vo vodnom póle, v chorvátskom Splite na nich okrem domáceho celku čakajú celok zo Španielska a Holandska

(SITA) - Košické mužské vodné pólo má v aktuálnej sezóne v pohárovej Európe dvojnásobné zastúpenie. Okrem hráčov ČH Hornets Košice, ktorí už absolvovali 1. kolo kvalifikácie Euroligy mužov 2008/09, čaká tohtoročná európska premiéra aj na ŠKP Košice. Tretí tím uplynulého ročníka vodnopólovej extraligy sa predstaví od piatka do nedele na turnaji C-skupiny 1. kola kvalifikácie Pohára LEN 2008/09 v chorvátskom Splite, kde si zmeria sily s domácim VK Mornar, španielskym Sant Andreu a holandským ZPB Barendrecht.

Zverenci nového trénera Miroslava Fabiána počas uplynulého víkendu odohrali tri zápasy Slovenského pohára, v konečnej bilancii obsadili druhé miesto za ČH Hornets. Pred sezónou sa do rodných Košíc vrátil skúsený Martin Kertész, ktorý bude pôsobiť v pozícii hrajúceho asistenta trénera.

"Do Splitu ideme s cieľom nazbierať čo najviac skúseností. Našimi súpermi budú kvalitné tímy z Chorvátska, Holandska a Španielska, v takej konkurencii je veľmi ťažké pomýšľať na postup," prezradil pre agentúru SITA vedúci tímu ŠKP Gabriel Kertész.

Postup do 2. kola kvalifikácie si zabezpečia dve najúspešnejšie mužstvá v každej z ôsmich skupín.

Program C-skupiny 1. kola kvalifikácie Pohára LEN 2008/09 mužov vo vodnom póle:
piatok 17. októbra
18.00 h: Sant Andreu (Šp.) - ŠKP Košice
19.15 h: ZPB Barendrecht (Hol.) - VK Mornar Split (Chorv.)
sobota 18. októbra
18.00 h: ŠKP Košice - ZPB Barendrecht (Hol.)
19.15 h: Sant Andreu (Šp.) - VK Mornar Split (Chorv.)
nedeľa 19. októbra
18.00 h: ZPB Barendrecht (Hol.) - Sant Andreu (Šp.)
19.15 h: VK Mornar Split (Chorv.) - ŠKP Košice


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/