(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Cestári vynaložia na zimnú údržbu 64 miliónov korún
@ Aktuálne -> Doprava     Oct 27 2008 - 06:44 GMT
(SITA) - Okolo 64 miliónov korún (približne 2 124 410 €) vynaloží Správa ciest Košického samosprávneho kraja (SC KSK) na zimnú údržbu vyše dvetisíc kilometrov ciest. Ako uviedla hovorkyňa KSK Zuzana Bobríková, rozpočet počíta s podobnými nákladmi, ako v minulej sezóne, no suma sa môže zmeniť v závislosti od náročnosti poveternostných podmienok.

Riadenie zimnej údržby ciest bude koordinovať centrálny dispečing a priamo organizovať strediská a cestmajsterské obvody v Michalovciach, Moldave nad Bodvou, Rožňave, Spišskej Novej Vsi a Trebišove. Operačný plán zimnej údržby rieši nasadenie dopravných prostriedkov a mechanizmov pre bežné i mimoriadne klimatické podmienky. Bude prerokovaný s rezortným ministerstvom a odsúhlasený predsedom KSK. Termín celkovej prípravy zimnej údržby je do 15. novembra.

Správa ciest bude využívať svoje mechanizmy a dopravné prostriedky - 61 sypačov, 8 nákladných áut, 9 nákladných áut s pluhmi, 28 traktorov s radlicami, 9 snehových fréz, 7 buldozérov - grejdrov a 27 nakladačov. Spresňuje sa zoznam organizácií a súkromníkov, s ktorými SC KSK uzatvorí zmluvy pre zabezpečenie údržby v prípade kalamity. Zatiaľ sa pripravujú dohody s 38 firmami na zabezpečenie ďalších 85 mechanizmov.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/