(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
FUTBAL: V Košiciach si zahraniční pozorovatelia podávajú kľučky
@ Aktuálne -> Šport     Oct 27 2008 - 08:40 GMT
(SITA) - Trojdňový pobyt športovo-technického riaditeľa anglického futbalového klubu West Bromwich Albion (WBA) Dana Ashwortha v Košiciach je dôkazom toho, že spolupráca funkcionárov MFK Košice so zástupcami tímov z Britských ostrovov sa už niekoľko mesiacov veľmi intenzívne rozvíja.

Dan Ashworth mal počas predåženého košického víkendu mimoriadne bohatý program. "V piatok sme mali spoločný obed, v sobotu si bol pozrieť zápasy našich mužstiev do 17 rokov a do 19 rokov. Videl aj súboj A-tímu s Duklou Banská Bystrica," citoval v pondelok denník Korzár slová športového riaditeľa MFK Košice Jozefa Vukušiča, ktoré povedal na margo návštevy zástupcu West Bromwich Albion.

Podľa Vukušiča táto Ashworthova návšteva je prvým signálom, že medzi MFK a WBA by postupne mohlo dôjsť k prospešnej vzájomnej spolupráci. "Dohodli sme si stáže trénerov a našich hráčov na rôznych úrovniach v Anglicku. WBA by prišiel so svojím mládežníckym tímom na najbližší Teko Cup a predbežne sme sa rozprávali aj o možnom vzájomnom prípravnom meraní síl seniorských tímov," pokračoval Vukušič.

Aktuálne rokovanie Košičanov s predstaviteľmi WBA je v krátkom čase už tretím impulzom kooperovať so zástupcami anglických ligových klubov. Veď v metropole východného Slovenska pred D. Ashworthom boli už zástupcovia Boltonu Wanderers a FC Middlesbrough.

Denník Korzár v pondelok tiež pripomenul, že Ashworth nebol jediným zahraničným pozorovateľom na sobotňajšom zápase v Čermeli. Počas zápasu 13. kola Corgoň ligy MFK Košice - FK Dukla Banská Bystrica (0:0) na tribúne košického štadióna sedel aj skaut holandského FC Groningen, ktorého zaujímala najmä hra 20-ročného srbského špílmachra domáceho mužstva Nemanju Matiča.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/