(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Poslanci KSK podporili VZN a dotácie na rozvoj športu
@ Aktuálne -> Verejná správa     Oct 27 2008 - 13:15 GMT
(SITA) – Úplne nové všeobecno záväzné nariadenie (VZN) o dotáciách pre rozvoj mládežníckeho a rekreačného športu prijali dnes poslanci Košického samosprávneho kraja (KSK). Ako uviedol predseda KSK Zdenko Trebuľa, cieľom je v zmysle schválenej Stratégie rozvoja športu v KSK zabezpečiť podmienky najmä na rozvoj mládežníckeho športu na stredných školách, ale aj na podporu rekreačného športu na vidieku. Trebuľa uviedol, že na dotácie použijú dve percentá z rozpočtu z vlastných príjmov KSK s tým, že celkový objem sa bude modifikovať podľa vývoja zdrojov v rozpočte. Malo by ísť približne o 76 miliónov korún (2,52 mil. €).

Po pripomienkach poslancov v diskusii Trebuľa uviedol, že žiadosti o dotácie pre jednotlivé projekty bude posudzovať komisia, ktorú na návrh predsedu KSK schvália poslanci na zastupiteľstve. V tom zmysle sa zmenil na návrh poslankyne ¼ubice Blaškovičovej text všeobecno záväzného nariadenia. Žiadateľ o dotáciu musí preukázať, že má zdroje na krytie minimálne polovice nákladov projektu. Prostriedky sa budú poskytovať tak na bežnú činnosť, ako aj na investície. Nariadenie nadobudne účinnosť od januára 2009.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/