(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
KSK predá objekt polikliniky lekárom
@ Aktuálne -> Verejná správa     Oct 27 2008 - 14:44 GMT
(SITA) - Dlhú a kontroverznú diskusiu medzi poslancami Košického samosprávneho kraja (KSK) na pondelkovom zasadaní zastupiteľstva vyvolal návrh na predaj objektu na Smetanovej ulici v Košiciach lekárom, ktorí tam majú prenajaté ambulancie a majú predkupné právo zakotvené v nájomnej zmluve. KSK požaduje na návrh majetkovej komisie za budovu vyše 27,8 mil. Sk ((922,8 tis. €) podľa znaleckého posudku.

Poslanec Štefan Duč kritizoval, že sa objekt nepredáva cez verejnú súťaž a nezdala sa mu ani cena, lebo podľa znaleckého posudku, ktorý dal vypracovať na vlastné náklady, je o niekoľko miliónov vyššia. Predseda KSK Zdenko Trebuľa vysvetlil, že budova sa nemôže predávať formou verejnej súťaže, lebo nájomcovia majú v nájomnej zmluve zakotvené prednostné právo kúpy. Neprešiel ani návrh jedného z poslancov, aby sa lekárom predala budova za sumu zníženú o približne 6,9 mil. Sk (2,29 mil. €), čo by bolo potrebné podľa odhadov KSK investovať, ak by sa budova nepredala.

Poslanci napokon schválili predaj budovy nájomcom – lekárom za sumu uvedenú v znaleckom posudku.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/