(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
U.S. Steel vykázal viac ako trojnásobný nárast zisku
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie     Oct 28 2008 - 15:57 GMT
(SITA, Reuters) - Americká hutnícka spoločnosť U.S. Steel Corp. v utorok medziročne vykázala za tretí kvartál aktuálneho roka viac ako trojnásobný nárast čistého zisku. Čistý zisk dosiahol 919 mil. USD, pričom v rovnakom období minulého roka U.S. Steel evidoval zisk na úrovni 269 mil. USD. Obrat sa zvýšil z 4,4 mld. USD na 7,31 mld. USD.

Generálny riaditeľ spoločnosti John Surma uviedol, že pod vynikajúce výsledky sa podpísali najmä vysoké ceny a dopyt v určitých divíziách. U.S. Steel však očakáva pokles vo výsledkoch za štvrtý kvartál tohto roka, predovšetkým z dôvodu oslabenia dopytu a cien produktov na trhoch v Severnej Amerike a Európe.
Na Slovensku hutnícka spoločnosť pôsobí od novembra 2000, kedy na skupinu U.S. Steel Group, dcérsku spoločnosť U.S. Steel Corp., úspešne prešlo vlastníctvo celej výrobnej časti Východoslovenských železiarní v Košiciach. Momentálne bývalé železiarne operujú pod menom U. S. Steel Košice.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/