(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Košický magistrát bude mať novú organizačnú štruktúru
@ Aktuálne -> Verejná správa     Oct 30 2008 - 15:40 GMT
(SITA) – Po takmer dve hodiny trvajúcej diskusii schválili poslanci košického mestského zastupiteľstva návrh nového organizačného poriadku a štruktúry magistrátu, vrátane zmien navrhnutých počas rokovania. Nová organizačná štruktúra a poriadok vstúpia do platnosti od 1. januára 2009. Upravuje formálne členenie magistrátu na oddelenia, ktorých má byť 12, a referáty. Útvar hlavného architekta bude samostatným oddelením organizačne spadajúcim rovnako ako mestský archív priamo pod riaditeľa magistrátu. Organizačná štruktúra a poriadok definuje aj rozsah právomocí a kompetencií od primátora, cez riaditeľa magistrátu, až na úroveň referátu.

Poslanci v rozprave kritizovali, že len dnes dostali k dispozícii dôvodovú správu, ktorá bola podľa nich nekonkrétna najmä v časti hovoriacej, čo sa zmenou sleduje. Obávajú sa, že zmena neprinesie zvýšenie efektívnosti magistrátu. Aj z tohto dôvodu poslanec Martin Boritáš navrhol doplnenie uznesenia o úlohu pre riaditeľa magistrátu, aby v priebehu budúceho roka realizoval opatrenia na zníženie počtu zamestnancov o desať percent. V praxi to znamená, že na budúci rok by sa mal počet zamestnancov košického magistrátu znížiť približne o 43. V súčasnosti je na magistráte zamestnaných 427 pracovníkov.

Ako na krátkom brífingu pripustil košický primátor František Knapík, je možné aj nesplnenie tejto úlohy, ak sa zmenia legislatívne podmienky spojené s presunom kompetencií. Doložil, že okrem toho mesto uvažuje so zriadením úplne nového referátu - dopravného inžinierstva, ktorého úlohou má byť riešenie akútnych problémov s dopravou v meste.

Poslanci kritizovali, že neexistuje ani približný odhad ekonomických dopadov po zmene organizačného poriadku. Podrobne sa k tomu chcú vrátiť v rámci prerokúvania rozpočtu na budúci rok.

Na kritiku, že súčasne so zmenou organizačnej štruktúry magistrátu sa mal meniť aj štatút mesta, primátor Knapík reagoval, že štatút bude na programe rokovania decembrového zastupiteľstva.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/