(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Prokurátor protestuje proti uzneseniu mesta o predaji bytov
@ Aktuálne -> Rôzne     Nov 03 2008 - 14:31 GMT
(SITA) - Košická okresná prokuratúra podala protest proti uzneseniu mestského zastupiteľstva, na základe ktorého boli predané bytové priestory na Hlavnej ulici 33. Podnet na prokuratúru podala starostka mestskej časti Dargovských hrdinov a poslankyňa Národnej rady SR Monika Smolková. Podľa nej toto uznesenie nebolo zákonné, lebo nebolo poslancami schválené nadpolovičnou väčšinou a primátor ho napriek tomu podpísal.

Kauza súvisí s problematickým predajom bytových a nebytových priestorov na Hlavnej ulici 33, ktoré odkúpil doterajší nájomca. Ako uviedla Smolková, jej nejde o zrušenie predaja, ale o to, že primátor nepostupoval v súlade so zákonom. Podľa Smolkovej problém tkvie v tom, že mesto ako prítomných ráta len poslancov, ktorí hlasovali buď za, proti alebo sa zdržali a nebrali sa do úvahy síce nehlasujúci, ale prítomní poslanci, ktorí mali registračné karty zasunuté a boli elektronickým systémom evidovaní. „Očakávala som, že na poslednom októbrovom zastupiteľstve bude primátor o tom informovať, keďže tak neurobil, chcem o kauze informovať verejnosť. Podľa môjho názoru treba zmeniť rokovací poriadok mestského zastupiteľstva. Očakávam, ako zareaguje magistrát,“ povedala Smolková.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/