(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Karpatská nadácia podporí školy pri vzdelávaní komunít
@ Aktuálne -> Školstvo     Nov 04 2008 - 09:27 GMT
(SITA) – Karpatská nadácia vyhlásila grantový program Škola centrom komunity s podporou člena Správnej rady nadácie Freda Robeyho. Ako agentúru SITA informoval programový asistent Karpatskej nadácie Rastislav Král, zámerom programu je prostredníctvom vzdelávania rôznych vekových kategórií aktivizovať vidiecke komunity. Celkový rozpočet programu je 300 000 Sk (9 958 €).

O grant v maximálnej výške 100 000 SK (3 319 €) sa do 15. januára 2009 môžu uchádzať základné a stredné školy a mimovládne organizácie z Prešovského alebo Košického kraja, ktorých predmetom činnosti je vzdelávanie.

„Budúcnosť vidieckych komunít závisí od ich obyvateľov, ich aktivity a schopnosti organizovať a pomôcť si. Vzdelávanie je dlhodobý proces, ktorý tomu napomáha, a preto je podpora vzdelávania jednou z hlavných programových priorít Karpatskej nadácie. Vďaka pánovi Robeymu môžeme prispieť k rozvoju komunít aj týmto spôsobom.“ Povedala riaditeľka Karpatskej nadácie Laura Dittel.

Poslaním grantového programu je podporovať iniciatívy vzdelávacích mimovládnych organizácií a škôl z vidieckych komunít, ktoré majú ambíciu stať sa komunitnými centrami a poskytovať vzdelávanie rôznym vekovým kategóriám. Cieľom je stimulovať spoluprácu medzi ľuďmi a aktivistami zapojenými do komunitného života, ako sú učitelia, študenti, rodičia, podnikatelia, členovia miestnych samospráv, a tak upevniť súdržnosť komunity. Viac informácií o grantovom programe získajú záujemcovia na internetovej stránke www.karpatskanadacia.sk a ďalšie informácie poskytne koordinátorka programu Mária Biľová na telefónnom čísle 0907 027 833, prípadne e-mailom na [email protected].

Karpatská nadácia (KN) je jednou z piatich členských organizácií regionálnej cezhraničnej siete, ktorá poskytuje granty a technickú pomoc mimovládnym neziskovým organizáciám a miestnym samosprávam hlavne na programy regionálneho ekonomického rozvoja a podporu cezhraničných aktivít. Podporuje rozvoj partnerstiev medzi súkromným a verejným sektorom vrátane cezhraničných a inter-etnických prístupov pri podpore regionálneho a komunitného rozvoja a predchádzaní konfliktom


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/