(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Na pódiách hviezdičky na oblohe žiaril ohňostroj
@ Kultúra -> Podujatia     Apr 10 2002 - 10:32 GMT
Kto sa v piatok (7.9.2001) neponáhľal do postele určite neľutoval. Mohutný 24 minút trvajúci ohňostroj zavàšil o pol jedenástej akciu U. S. Steel Talent Night. Je to jeden z ďalších príspevkov americkej oceliarenskej spoločnosti do košickej kultúry.

Na dvoch pódiách - v divadle Janka Borodáča pred súťažnou porotou a na Hlavnej ulici pri Immaculate pre široké publikum ba predstavilo 46 účinkujúcich - mladých talentov spevu, hudby a tanca. No skôr než vkročili na tieto dosky, museli odbornej porote vo troch výberových kolách dokázať, že na to majú. Cena bola veľmi lákavá - možnosť nakrútiť vlastný videoklip. Ten by mohol byť na ceste ku sláve veľmi dobrým štartom. Ale aj keď práve nevyhrali, mohli sa v zákulisí i na pódiu stretnúť so skúsenými stálicami slovenskej hudby Mariánom Greksom či Petrom Lipom alebo čerstvo žiariacimi hviezdami skupinou Nocadeň, Ears, Puding pani Elvisovej, Voloď - ktorí už za sebou nejaký ten album majú. Šťastie nakoniec najviac prialo trojici Viktórii Bodnárovej - spev, Petre Kováčovej - spev a Richardovi Silághyimu s partnerkou v kategórii spoločenských tancov.

A tak spomínaný záverečný ohňostroj podujatia zároveň odpálil štart do jesennej kultúrnej košickej sezóny, ktorá bude aj za podpory oceliarov z U. S. Steel veľmi bohatá na podujatia.

(10.9.2001) Text a foto Karol Hatala


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/