(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Eurocast prepustí sedemdesiat ľudí
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie     Nov 05 2008 - 17:28 GMT
(SITA) – Spoločnosť Eurocast Košice, s.r.o. v období od prvého decembra do februára budúceho roku prepustí 70 zamestnancov. Pre agentúru SITA to v stredu potvrdil hovorca Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Košiciach Igor Jakeš. V tejto súvislosti uviedol, že spoločnosť písomne informovala úrad o chystanom hromadnom prepúšťaní z organizačných dôvodov. "Je to prvé a zatiaľ jediné hromadné prepúšťanie v okresoch Košice a Košice – okolie," povedal Jakeš.

Ako ďalej informoval, úrad so zamestnávateľom prerokoval opatrenia umožňujúce predísť hromadnému prepúšťaniu, alebo ho obmedziť. Tiež prerokoval podmienky udržania zamestnanosti a možnosti zamestnať uvoľňovaných zamestnancov aj u iných zamestnávateľov.

Úrad podľa Jakeša poskytol zamestnávateľovi prehľad aktuálnych voľných pracovných miest. Zároveň ponúkol aj možnosť skupinového poradenstva pre občanov ohrozených stratou zamestnania. Poskytol informácie o službách úradu práce a tiež informácie o možnosti účasti zamestnancov na výberových konaniach organizovaných úradom práce.

Stopercentným vlastníkom Eurocastu je spoločnosť SBG Silbitz Beteiligungsgesellschaft s vkladom 44,81 mil. Sk (1 487 419 €). Firma sa zaoberá výrobou zváraných oceľových rúr, profilov a drobných kovových výrobkov, zámočníctvom a kovoobrábačstvom


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/