(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Petíciou chcú dosiahnuť, aby rýchliky v meste zastavovali
@ Aktuálne -> Doprava     Nov 06 2008 - 10:22 GMT
SITA) – Krompašania začali zbierať podpisy pod petíciu, ktorou chcú dosiahnuť, aby železničná spoločnosť nezrušila zastavovanie rýchlikov v stanici Krompachy. Ako dnes agentúru SITA informovala primátorka Krompách Iveta Rušinová, petíciu rozbehli v stredu popoludní a za hodinu získali vyše tristo podpisov. Podľa starostky napísali listy vedeniu železníc i Košickému samosprávnemu kraju, no bez pozitívnej odozvy. "Petíciu sme rozbehli pre veľkú nespokojnosť tunajších ľudí, záujmy ktorých mesto zastupuje, až po vyčerpaní všetkých zákonných krokov,“ uviedla Rušinová. Doložila, že petíciu chcú najneskôr v pondelok zaslať vedeniu železníc a ministerstvu dopravy. Očakávajú, že svoj zámer ešte prehodnotia.

"Podľa nového cestovného poriadku, ktorý začne platiť od 13. decembra, by v Krompachoch nemal zastavovať žiaden rýchlik. To je neprijateľné a bude to mať nepriaznivé dopady na obyvateľov, ale aj cestovný ruch. Tieto vlaky využívali Krompašania a ľudia zo širokého okolia, ktorí cestujú za prácou do Žiliny, Bratislavy, a tiež vysokoškolskí študenti. Okrem toho to boli spoje, ktoré privážali z celého Slovenska v zimnej sezóne lyžiarov do tunajšieho moderného rekreačného strediska zimných športov Plejsy,“ uviedla Rušinová. Podľa nej zavedenie nového zrýchleného vlaku z Popradu do Košíc a späť situáciu smerom na Bratislavu nerieši.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/