(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
BASKETBAL-EL: Košičanky vo Vilniuse o 2. miesto v D-skupine
@ Aktuálne -> Šport     Nov 11 2008 - 12:38 GMT
V stredu od 17.45 h sa basketbalistky Maxima Broker Košice v D-skupine Euroligy na palubovke litovského majstra TEO Vilnius pokúsia zabudnúť na šokujúcu prehru v extraligovom derby s Cassoviou

(SITA) - Basketbalistky Maxima Broker Košice čaká po týždni, v ktorom okúsili svoje prvé dve prehry v sezóne, v stredu o 17.45 h SEČ zápas na palubovke najväčšieho súpera v boji o 2. miesto v D-skupine Euroligy - litovského TEO Vilnius. Zatiaľ čo prehra v euroligovom dueli so Spartakom Moskva (75:89) sa zrodila po strhujúcom výkone, sobotňajší šokujúci extraligový výsledok v mestskom derby s Cassoviou (69:74) je blamážou.

"Je to pre mňa nepríjemný šok. Celé družstvo vypustilo sobotňajší extraligový zápas. Prípravu sme zamerali výlučne na dôležitý duel vo Vilniuse a víťazstvo sme brali ako povinnosť. Cassovia bola v správnom čase na správnom mieste. Je to zahanbujúce, ale už sa to nedá vrátiť. Dievčatá sa musia sústrediť aj na extraligové zápasy od prvej do poslednej minúty, a nie ako v sobotu 35 minút čakať a spoliehať sa jedna na druhú, že sa naštartuje k zodpovedajúcemu výkonu," kriticky hodnotil prvú prehru po šnúre 45 víťazných zápasov v slovenskej extralige generálny manažér košického klubu Daniel Jendrichovský.

V stredu čaká na päťnásobného slovenského šampióna jedenásťnásobný majster Litvy klub TEO Vilnius, ktorý okupuje majstrovský trón už osem rokov v rade. Hráčky z litovskej metropoly v tejto sezóne ešte nenašli v domácej súťaži premožiteľa a v Eurolige, kde v druhom kole získali cenný skalp Spartaka Moskovská oblasť (72:64), podľahli len vo svojom úvodnom vystúpení na pôde tureckého Fenerbahce (76:68). "O Vilniuse toho vieme dosť. Hra klubu stojí na trojici Američaniek a litovskej basketbalovej legende Jurgite Streimikyteovej. Najlepšou strelkyňou je s úctyhodným priemerom 20 bodov na zápas pivotka Crystal Langhornová, ktorá hrávala aj v juniorských reprezentačných výberoch USA. Zvyšné dve Američanky Lindsey Wilsonová a s bulharským pasom hrajúca Noel Monik Kuinová hrajú na poste rozohrávačky," vyjadril sa k sile stredajšieho súpera pre agentúru SITA D. Jendrichovský. "Máme videozáznamy troch zápasov Vilniusu. Vieme, kde sú ich silné stránky, a čo musíme proti nim hrať, aby sme ich eliminovali. Bude to otvorený zápas. Chceme v ňom zvíťaziť a urobiť dôležitý krok k vysnívanému 2. miestu v základnej D-skupine Euroligy. Práve litovský tím a turecké Fenerbahce sú našimi najväčšími súpermi v boji o túto métu," zdôraznil význam zápasu generálny manažér slovenského majstra. "Žiaľ, stále nie je k dispozícii zranená Ivana Jalčová. Práve takýto typ hráčky by sme veľmi potrebovali do zostavy. Zo zranením laboruje aj Anna Jurčenková. Zatiaľ netušíme, koľko toho bude môcť v stredu odohrať. Ïalšie štyri hráčky majú ešte menšie zranenia - odreniny, modriny, narazené rebrá, či ´koňara´, ešte zo zápasu proti moskovskému Spartaku. Všetky však budú v stredu na zápas k dispozícii," podotkol D. Jendrichovský k zdravotnému stavu kádra Maximy Broker Košice.

Do Vilniusu odleteli Košičanky v utorok ráno o 5.00 h cez Prahu. Ešte v utorok ich čaká prvý tréning v miestnej športovej hale v čase zápasu. V stredu predpoludním príde na rad druhý tréning a o 18.45 h miestneho času úvodný rozskok stretnutia. "A v ňom si chceme napraviť našu pošramotenú povesť," dodal D. Jendrichovský.

Program 5. kola Euroligy v D-skupine, streda 12. 11. (začiatky stretnutí v SEČ):

TEO Vilnius - Maxima Broker Košice (17.45 h)
Lattes Montpellier - Spartak Moskovská oblasť (20.30 h)
Beretta Famila Schio - Fenerbahce Istanbul (20.30 h)
Aktuálny stav v D-skupine:
1. Spartak 4 3 1 336:262 7
2. Vilnius 4 3 1 287:250 7
3. Košice 4 3 1 294:282 7
4. Fenerbahce 4 2 2 286:322 6
5. Schio 4 1 3 247:309 5
6. Montpellier 4 0 4 291:316 4


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/