(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Pro Cassovia pripravila 19. ročník festivalu Sakrálneho umenia
@ Kultúra -> Koncerty     Nov 12 2008 - 11:38 GMT
(SITA) - Nadácia Pro Cassovia a mesto Košice pripravili už 19. ročník festivalu Sakrálneho umenia, ktorý sa začína 14. a potrvá do 23. novembra. Festival má ekumenický charakter a slávnostne ho otvorí 16. novembra v Historickej radnici koncert sakrálnej hudby venovaný jubilejnému Roku sv. Pavla.

Festivalu dominujú predovšetkým koncerty cirkevných zborov, ktorých bude deväť . Na festivale okrem domácich cirkevných zborov, zboru Collegium Technicum a košickej Štátnej filharmónie vystúpi 22. novembra v historickej budove Štátneho divadla Komorný zbor Musicatreize z Marseille. Festival vyvrcholí 23. novembra záverečným ekumenickým koncertom v Dome umenia. Súčasťou festivalu je aj súťaž detských sakrálnych zborov O Alžbetinu ružu, aj odborný seminár určený umeleckým vedúcim a dirigentom detských speváckych cirkevných zborov.

V rámci festivalu sa uskutoční 14. novembra vernisáž výstavy Ikona – okno do neba. Výstava sa koná pri príležitosti 10. výročia registrácie Spolku ikonopiscov sv. Cyrila a Metoda Slovenska. Výstava priblíži tvorbu dvanástich ikonopiscov. V Galérii Veritas na Dominikánskom námestí otvoria 18. novembra výstavu Vnútorný priestor V, na ktorej svoje diela prezentujú študenti Fakulty umení košickej Technickej univerzity. Súčasťou festivalu je výstava Apoštol Pavol a Malá Ázia približujúca pôsobenie apoštola Pavla z Tarzu.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/