(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Bytový podnik zle hospodári, nájomníci dlhujú milióny
@ Aktuálne -> Región     Nov 14 2008 - 13:38 GMT
(SITA) – V Bytovom hospodárstve Krompachy, s.r.o., ktorej stopercentným vlastníkom je mesto, dlhodobo pretrváva nepriaznivá ekonomicko-hospodárska situácia, preto dozorná rada navrhla odvolať z funkcie riaditeľa. „Primátorka ani dozorná rada nemôže riaditeľa odvolať, iba zastupiteľstvo. Poslanci však návrh na jeho odvolanie neschválili,“ uviedla dnes pre agentúru SITA primátorka mesta Iveta Rušinová. Dodala, že poslanci o zlej situácii bytového podniku vedia dlhšie, veď podnik je dlhodobo v strate a na fonde opráv a údržby nemá ani korunu, čo je porušením zákona.

„Poslanci nech nevravia, že sa o zlom hospodárení dozvedeli až na poslednom zastupiteľstve. Nie je to pravda, veď už minulý rok som sa snažila urobiť poriadok. Na jar tohto roku, na základe kontroly vykonanej hlavnou kontrolórkou mesta, ktorá zistila závažné nedostatky i porušenie zákona, som poslancom navrhla o tom rokovať, ale návrh neschválili,“ povedala Rušinová.

Primátorka preto požiadala o audit hospodárenia bytového podniku nezávislú audítorskú firmu z Prešova. Ako uviedla Rušinová, zistenia audítora boli také závažné, že ich na ne upozornil predbežnou správou, s ktorou oboznámila poslancov, tí ju však spochybnili. „Oficiálnu a podpísanú záverečnú správu budem mať k dispozícii v najbližších dňoch a na základe toho mesto podnikne príslušné kroky,“ povedala Rušinová.

Ako uviedla primátorka, mesto poskytlo podniku, ktorý spravuje takmer tisíc bytov, pred tohtoročnou vykurovacou sezónou dotáciu takmer dva milióny korún (66 388 €), lebo hrozilo, že sa v mestských bytoch nebude kúriť, pritom nájomníci bytovému podniku dlhujú za služby 8,8 milióna korún (292 106 €) .

Krompašské mestské zastupiteľstvo o odvolaní riaditeľa nerozhodlo, ale poslanci sa uzniesli, že situáciou v bytovom podniku sa budú zaoberať na mimoriadnom zastupiteľstve začiatkom decembra.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/