(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V Košickom kraji sú cesty zjazdné bez problémov
@ Aktuálne -> Doprava     Nov 20 2008 - 09:05 GMT
(SITA) – Všetky cesty v Košickom kraji sú zjazdné bez väčších problémov. Ako dnes ráno pre agentúru SITA uviedol dispečer Správy ciest Košického samosprávneho kraja Róbert Vincler, v noci nesnežilo, no niektoré cesty môžu byť vlhké.

"Bez problémov sú zjazdné cesty cez horské priechody Dargovský priesmyk, Soroška, Suľová, Dobšinský kopec, ako aj vozovky v ostatných horských častiach kraja,“ povedal Vincler a dodal, že na sneženie sú cestári pripravení.

Správa ciest Košického samosprávneho kraja vynaloží na zimnú údržbu vyše 2000 kilometrov ciest približne 64 miliónov korún (2 124 411 €). Využívať budú svoje mechanizmy - 61 sypačov, osem nákladných áut, deväť nákladných áut s pluhmi, 28 traktorov s radlicami, deväť snehových fréz, sedem buldozérov – grédrov a 27 nakladačov. Ako povedala hovorkyňa KSK Zuzana Bobríková, ešte sa spresňuje zoznam organizácií a súkromníkov, s ktorými správa ciest uzatvorí zmluvy pre zabezpečenie údržby v prípade kalamity. Zatiaľ sa pripravujú dohody s 38 firmami na zabezpečenie ďalších 85 mechanizmov.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/