(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Poslanci KSK za zachovanie ambulantnej časti LVN
@ Aktuálne -> Medicína     Nov 24 2008 - 16:46 GMT
(SITA) - Poslanci Košického samosprávneho kraja (KSK) sa nevyslovili proti zrušeniu lôžkovej časti Leteckej vojenskej nemocnice (LVN) v Košiciach. Napriek tomu, že nemocnica nie je v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK, problémom sa zaoberali na návrh poslanca Viliama Novotného (SDKÚ-DS). Ten poslancom predložil návrh uznesenia, aby sa postavili proti zámeru zrušiť lôžkovú časť LVN. Pozmeňujúci návrh uznesenia predniesol poslanec Boris Farkšovský (Smer-SD), žiada ministerstvo zdravotníctva zachovať ambulantnú špecializovanú zdravotnú starostlivosť v LVN. Poslanci tento návrh Farkašovského schválili.

Tomuto problému poslanci venovali takmer hodinu. V rámci emotívnej diskusie dovolili, aby pred poslancami vystúpila predsedníčka petičného výboru Za zachovanie LVN Danica Klincková, ktorá informovala, že petíciu podpísalo vyše 13 000 ľudí. Okrem nej v diskusii vystúpila aj riaditeľka Detskej fakultnej nemocnice (DFN) Lýdia Urbančíková. DFN sa má presťahovať do LVN po jej rekonštrukcii. Upozornila, že DFN sídli v nevyhovujúcich a stiesnených priestoroch, pričom slúži detským pacientom nielen z Košického, ale aj Prešovského kraja.

Riaditeľ Fakultnej nemocnice L. Pasteura (FNLP) Jaroslav Šajty informoval poslancov KSK, že sú pripravení prijať lekárov i zdravotné sestry zo zrušenej lôžkovej časti LVN a podľa jeho slov je FNLP pripravená poskytovať kvalitnú zdravotnícku starostlivosť aj vyše stotisíc obyvateľom okresu Košice - okolie, ktorým LVN zatiaľ slúži.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/