(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Fröhlichová v piatok pred antidopingovú komisiu
@ Aktuálne -> Šport     Nov 28 2008 - 11:03 GMT
(SITA) - Basketbalistka úradujúceho slovenského majstra Maxima Broker Košice Linda Fröhlichová, ktorá nemohla nastúpiť v stredajšom súboji D-skupiny Euroligy žien na palubovke Fenerbahce Istanbul (74:84), bude v piatok odpovedať na otázky členov antidopingovej komisie FIBA. Tá totiž Fröhlichovej zastavila činnosť, keďže v jej vzorke po zápase so Spartakom Moskovská oblasť (hralo sa 5. novembra) sa objavila zakázaná látka. Nemecká legionárka však dlhodobo užíva lieky obsahujúce diuretiká a klub o tom informoval príslušné orgány už pred sezónou.

"Je to len medzi komisiou a hráčkou, klub do toho už nevstupuje. Hoci o jej diagnóze sme zasielali dokumenty už pred sezónou, teraz musela znovu posielať vysvetlenie a ďalšie lekárske správy zo Slovenska i Ameriky. Komisia dnes zasadne a hráčka musí čakať na telefonát jej členov, ktorí jej takto položia niekoľko otázok," objasnil pre Korzár ďalší postup prípadu generálny manažér Maximy Broker Daniel Jendrichovský, ktorý si iný verdikt ako uvoľnenie činnosti Fröhlichovej ani nepripúšťa.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/