(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V stredu posledná rozlúčka so 16. obeťou nehody v Chorvátsku
@ Aktuálne -> Doprava     Dec 02 2008 - 11:17 GMT
(SITA) – Posledná rozlúčka so šestnástou obeťou tragickej dopravnej nehody košického autobusu v Chorvátsku 67-ročnou Emíliou Ž. sa uskutoční v stredu na cintoríne Rozália. Ako dnes pre agentúru SITA potvrdila hovorkyňa Fakultnej nemocnice L. Pasteura (FNLP) Jaroslava Oravcová, pacientka skonala koncom minulého týždňa na komplikácie súvisiace s ťažkými zraneniami, no na žiadosť príbuzných o tom neinformovali. Pacientka bola po nehode s ťažkými zraneniami chrbtice, hrudníka a končatín najprv hospitalizovaná v Rijeke, odkiaľ ju do košickej FNLP previezli 25. septembra. Od nehody tri mesiace bojovala o život v košickej nemocnici. Bola poslednou pacientkou, ktorú priviezli z nemocnice v chorvátskej Rijeke.

„Celá rodina vníma jej odchod ako veľkú stratu, pretože bola v aktívnom období svojho života, keď sa venovala mnohým záujmom. Mala bohatý spoločenský život, navštevovala univerzitu tretieho veku, chodila na koncerty, cvičila, s priateľkami absolvovali pravidelne relaxačné sústredenia v Chorvátsku. Venovala sa chate, záhradke, turistike a predovšetkým celej svojej rodine,“ povedala dcéra zosnulej.

Tragická nehoda autobusu, pri ktorej priamo na mieste zahynulo 14 Slovákov a ďalšie tri desiatky cestujúcich utrpeli rôzne zranenia, sa stala 7. septembra pred šiestou ráno na diaľnici Záhreb - Split medzi mestami Gospič a Lovinac. Autobus pri veľkej rýchlosti vyletel z cesty, prerazil ochranné kovové zábradlie a narazil do betónovej konštrukcie nadjazdu Mogorič.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/