(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
NOHEJBAL: Triumf mužov DPMK Košice na 12. ročníku EPM
@ Aktuálne -> Šport     Dec 08 2008 - 12:22 GMT
(SITA) - Slovenský nohejbalový šampión DPMK Košice sa stal najlepším klubovým tímom v Európe. Zverenci trénera Jaroslava Žigalu si na víkendovom finálovom turnaji 12. ročníka Európskeho pohára majstrov (EPM) dokázali v domácom prostredí vybojovať v konkurencii šampiónov z piatich krajín (na poslednú chvíľu sa ospravedlnili Rumuni) celkové prvenstvo. V hale hotelovej akadémie v Košiciach si v repríze minuloročného finále poradili s českým tímom TJ Sokol SDS Exmost Modøice 3:0. S deviatimi konečnými triumfami sú nohejbalisti DPMK najúspešnejší v histórii záverečných turnajov EPM.


V drese Košičanov sa tentoraz predstavili Martin Perun, Patrik Perun, Ján Brutovský, Milan Ižol, Ladislav Stupák a Marián Žigala. Košickí "dopravári" zároveň dovàšili svoj víťazný hetrik, keď obhájili prvé miesto z vlaňajšieho 11. ročníka v českých Modøiciach i z jubilejného 10. ročníka EPM pred tromi rokmi na východe Slovenska (v r. 2006 sa finálový turnaj EPM neuskutočnil).

Nohejbalisti DPMK vyhrali už sobotňajšie boje v základnej skupine (v prvej fáze sa hralo systémom každý s každým - poradie: 1. DPMK Košice /SR/, 2. Modøice /ČR/, 3. FC Séte 34 Tennis Ballon /Fr./, 4. Szolnok /Maď./, 5. NTK Vinkovci /Chorv./, najlepšie kvarteto postupovalo do semifinále /systém: 1 - 4, 2 - 3/). V rámci každého stretnutia sa uskutočnili tri duely - najskôr boli v akcii singlisti, potom nasledovali trojice a na záver bol súboj v kategórii dvojíc. V nedeľňajších zápasoch o umiestnenie zdolali najskôr nohejbalisti DPMK v semifinále Szolnok 3:0 a vo finále si rovnakým výsledným rozdielom poradili aj s Modøicami. Bronz napokon získal maďarský majster po víťazstve 2:1 nad francúzskym šampiónom FC Séte 2:1.

"Od DPMK Košice sa vždy očakáva iba útok na prvenstvo. Som rád, že sme opäť vystúpili na najvyššiu priečku a dokázali v domácom prostredí triumfovať. Hoci finále bolo vo všetkých troch zápasoch dramatické a rozhodovalo sa väčšinou až v koncovkách, chlapci všetko zvládli a napokon sme sa mohli vo výbornej atmosfére spoločne tešiť. Aj na klubovej úrovni sme potvrdili, že Slovensko patrí v nohejbale medzi absolútnu špičku," uviedol pre agentúru SITA tréner DPMK a zároveň i slovenskej reprezentácie Jaroslav Žigala.

Súhrn výsledkov duelov o konečné umiestnenie na 12. ročníku Európskeho pohára majstrov v nohejbale mužov v Košiciach (6. - 7. 12. 2008):

semifinále:
DPMK Košice (SR) - Szolnok (Maď.) 3:0
TJ Sokol SDS Exmost Modøice (ČR) - FC Séte 34 Tennis Ballon (Fr.) 2:1

zápas o 3. miesto:
Szolnok (Maď.) - FC Séte 34 Tennis Ballon (Fr.) 2:1

finále:
DPMK Košice (SR) - TJ Sokol SDS Exmost Modøice (ČR) 3:0
Výsledky jednotlivých finálových duelov:
jednotlivci: Ižol - Kop 2:0 (9, 11)
trojice: M. Perun, P. Perun, Brutovský - Skøejpek, Kop, Topinka, Pospíšil 2:0 (11, 8)
dvojice: P. Perun, Stupák, M. Perun - Skøejpek, Kop 2:0 (7, 11)

Konečné poradie 12. ročníka finálového turnaja EPM v nohejbale mužov:
1. DPMK Košice (Martin Perun, Patrik Perun, Ján Brutovský, Milan Ižol, Ladislav Stupák, Marián Žigala), 2. TJ Sokol SDS Exmost Modøice (ČR), 3. Szolnok (Maď.), 4. FC Séte 34 Tennis Ballon (Fr.), 5. NTK Vinkovci (Chorv.)


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/