(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Knihovníci prídu s burzou kníh za chorými deťmi
@ Aktuálne -> Rôzne     Dec 11 2008 - 15:58 GMT
SITA) – Deti v Detskej fakultnej nemocnici (DFN) v Košiciach sa aj tento rok budú môcť potešiť z knižiek za symbolické ceny. S burzou približne dvesto kníh vyradených z fondov za nimi prídu v piatok dopoludnia pracovníčky Knižnice pre mládež mesta Košice a z jej pobočky Nezábudka, ktorá sa špecializuje na služby pre hendikepované deti. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa DFN Viera Horniaková, knižnica organizuje burzu kníh pre choré deti už viac ako 10 rokov v spolupráci s pedagógmi zo základnej a materskej školy pri zdravotníckom zariadení.

Knižnica pre mládež mesta Košice poskytuje svoje služby deťom predškolského veku, žiakom základných škôl, hendikepovaným deťom i chorým deťom umiestneným v nemocniciach, pedagógom, knihovníkom i ostatným záujemcom o detskú knihu. Knižnica má sieť mimoškolských pobočiek a integrovaných školských knižníc na území celého mesta. Podľa informácií vedúcej útvaru odborných činností knižnice Terézie Damkovej služby poskytujú 14 000 čitateľom. Knižnicu ročne navštívi okolo 130 000 používateľov, jej fond aktuálne tvorí približne 230 000 zväzkov.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/