(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V Galérii KOS vystavuje ukrajinský fotograf Charvat
@ Kultúra -> Výstavy     Dec 15 2008 - 09:09 GMT
(SITA) – Výstavu ukrajinského fotografa Alexandra Charvata z Rovna pripravilo Krajské osvetové stredisko v Košiciach. Vernisáž bude 17.decembra o 16:30 v Galérii KOS v Košiciach na Strojárskej 3., účasť prisľúbil aj autor. Ako agentúru SITA informovala pracovníčka KOS Helga Tomondyová, na výstave sa prezentuje predovšetkým obrázkami krajiny, vrátane Slovenska, kde ho zaujali napríklad Spišský hrad, či košický Dóm. sv. Alžbety. Výstava potrvá do 9. januára.

Alexander Charvat patrí k popredným umeleckým fotografom Ukrajiny, je členom Národného spolku umeleckých fotografov Ukrajiny i Medzinárodnej federácie fotografov AFIAP. Svoje fotografie vystavoval na viac ako 130 národných a medzinárodných výstavách fotografií v rôznych krajinách sveta. Autorské výstavy mal napríklad v Rumunsku, Maďarsku, Slovensku, Číne, Rusku. Je autorom projektov a vydavateľ albumov Kremenec – Brána do raja (2005), Volyň - Európske križovatky (2006), Národné žriedla (2007- 2008). Je zakladateľom a vedúcim štúdia Fotopriestor, členom organizačného výboru Medzinárodnej občianskej asociácie Medzinárodný maratón. Zúčastnil sa na medzinárodných maratónoch ako bežec aj ako fotoreportér v krajinách štyroch kontinentov - v Európe, Ázii, Afrike a Austrálii.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/