(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Na sviatky cestovanie zdarma
@ Doprava -> DPMK     Dec 19 2008 - 11:44 GMT
Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) ponúka počas sviatočných dní cestovanie zdarma. Ako informovala marketingová konzultantka DPMK Monika Murová, pre všetkých Košičanov, ale aj návštevníkov metropoly východu bude cestovanie v MHD zdarma od piatej večer na Štedrý deň a v prvý sviatok vianočný po celý deň.

Na Silvestra sa bude dať cestovať zadarmo od 17.00 a bezplatne to bude aj 1. a 2. januára. Po tieto dni teda nemusia cestujúci používať cestovné lístky ani označovať cestovné na bezkontaktných čipových kartách či v elektronických peňaženkách. "Vedenie DPMK tak vychádza v ústrety verejnosti a zároveň ide o pomoc pre Košičanov a návštevníkov v prvých dňoch nového roka, kedy bude zavedené euro," uviedla Murová.

Odporúčajú čipové karty

Zdôraznila, že cestovanie v Košiciach po novom roku zlacnenie, DPMK preto neodporúča, aby si cestujúci robili zbytočné zásoby cestovných lístkov. Zároveň od januára budú v predaji nové lístky. Staré, ktoré sú v predaji ešte do konca decembra 2008 budú môcť cestujúci používať do konca januára 2009. "Pre cestujúcich - držiteľov bezkontaktných čipových kariet a elektronických peňaženiek je podstatné to, že prvým priložením bezkontaktnej čipovej karty k čítačke v ktoromkoľvek vozidle v januári 2009 dôjde automaticky k prerátaniu zostatku na euro. Čipové karty sa navyše až do konca roka 2008 dajú kúpiť za polovicu, len za 72 korún (2,39 €). Pre čo najlepší komfort cestujúcich DPMK odporúča, aby si cestujúci zaobstarali zľavnené čipové karty," uviedla Murová.

Zdroj:http://www.korzar.sk/clanok.php3?sub=19.12.2008/96354K


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/