(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Počas stredy a noci ošetrili 80 pacientov
@ Aktuálne -> Zdravie     Dec 25 2008 - 16:32 GMT
(SITA) - Traumatológovia Fakultnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach ošetrili počas Štedrého dňa a nočnej služby 80 pacientov, čo je o čosi menej ako vo všedné dni. Pacienti prichádzali hlavne s rôznymi zlomeninami a reznými ranami, ale aj drobnými popáleninami. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa nemocnice Jaroslava Oravcová.

Viacero detí i starších ľudí utrpelo zranenia pri páde. Azda najkurióznejším prípadom bolo pohryzenie psom. Dvadsaťdvaročnú ženu viackrát pohrýzol do líca jej vlastný pes. Našťastie nešlo o vážne zranenia a po ošetrení ju lekári mohli prepustiť domov.

Pracovníci interných ambulancií dvoch centrálnych prijímacích oddelení nemocnice ošetrili od stredajšieho do dnešného rána bezmála šesť desiatok pacientov. Na ošetrenie prichádzali hlavne pre problémy s vysokým krvným tlakom, kolapsovým stavom, bolesťami v hrudníku či hyperglykémiu.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/