(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
VODNÉ PÓLO: MOL interliga sa v roku 2009 neuskutoční
@ Aktuálne -> Šport     Dec 29 2008 - 11:49 GMT
(SITA) - Štart plánovanej vodnopólovej súťaže MOL interligy sa minimálne o rok odkladá. Na svedomí to má prehlbujúca sa globálna ekonomická kríza, ktorá prinútila hlavného sponzora súťaže, maďarskú spoločnosť MOL, odstúpiť od podpory tohto projektu.

Ako prezradil generálny manažér ČH Hornets Košice Štefan Šmihuľa, odstúpením hlavného sponzora by vznikli každému klubu dodatočné náklady v nemalej výške, ktoré väčšina z nich odmietla znášať. "Srbi, Rumuni a ani náš klub by nemali problém odohrať súťaž aj po obmedzeniach, ktoré by nastali. Štart súťaže zablokovali maďarské mužstvá, ktoré mali mať pôvodne preplatenú väčšinu nákladov a ich by sa týkali aj odmeny za konečné umiestnenie," povedal pre agentúru SITA Štefan Šmihuľa. Aj tento košický klub mal participovať v spomínanej súťaži, no napokon mu v zápasovom kalendári vznikne viacero voľných termínov. "Museli sme operatívne zrušiť niekoľko akcií a sústredenie. V januári chceme v Budapešti odohrať prípravné duely s BVSC," doplnil Šmihuľa. Košičanom sa núkala možnosť pravidelne si merať sily so stredoeurópskou špičkou, ktorú tvoria maďarské kluby, rumunská Oradea, ako aj srbské mužstvá. Aby sa v budúcnosti vyhli takejto situácii, v Košiciach uvažujú o tom, že do ďalšieho ročníka Hornet radio interligy plánujú pozvať niektoré z týchto vyspelých mužstiev, napríklad Oradeu či Partizan Belehrad.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/