(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Fröhlichová je "čistá", v Košiciach však skončila
@ Aktuálne -> Šport     Jan 07 2009 - 18:48 GMT
(SITA) - Dopingová kauza hráčky Maximy Broker Košice Lindy Fröhlichovej sa skončila očakávaným výsledkom. Podľa dokumentov, ktoré dostala generálna sekretárka Slovenskej basketbalovej asociácie, dopingová komisia FIBA uznala argumenty hráčky a povolila jej činnosť. Prípad, ktorý sa vďaka nepružnosti FIBA naťahoval zbytočne 6 týždňov, stál možno košický klub druhé miesto v D-skupine Euroligy a tým aj prijateľnejšieho súpera pre prvé kolo play off. Dvadsaťdeväťročnej krídelníčke však medzitým v decembri vypršala zmluva a jej finančné nároky neboli pre úradujúceho slovenského šampióna akceptovateľné.

"Je pre nás v súčasnej ekonomickej situácii drahá. Boli by sme veľmi radi, keby u nás zostala. Ale na to by sme potrebovali nejakého partnera či sponzora, ktorý by ju zaplatil," povzdychol si generálny manažér Maximy Broker Košice Daniel Jendrichovský. Fröhlichová sa tak stane v januári pravdepodobne spoluhráčkou Zuzany Žirkovej v Gambrinuse Brno. Košický tím pokračuje od pondelok 12. januára v príprave na druhú časť sezóny, v ktorej ich najprv čaká 21. januára zápas o prvé miesto v extralige na horúcej pôde Ružomberka, no najmä euroligová osemfinálová miniséria proti Ros Casares Valencia, ktorá sa začína v Španielsku 27. januára. Ïalšia z košických legionárok Cathrine Kraayeveldová ostáva z tímom do konca februára, potom by sa mala vrátiť späť do USA. "Chceli by sme sa s ňou dohodnúť, aby sa k nám v apríli vrátila ešte na dva týždne a pomohla nám vo finálovej sérii play off. Papierovo je našou hráčkou až do konca apríla. Viac nás však trápi zdravotný stav Anny Jurčenkovej, ktorá bude musieť ísť na operáciu päty. V tejto chvíli ju však potrebujeme. Pod skalpel by mohla ísť najskôr po zápasoch s Valenciou. Najhoršie je na tom Daniela Čikošová, ktorá má veľké problémy s chrbtom a my nevieme, či v tejto sezóne ešte vôbec nastúpi," glosoval stav kádra Košičaniek D. Jendrichovský. V družstve Maximy Broker by sa mala čoskoro objaviť nová posila európskej proveniencie, ktorej prestup by sa mal dotiahnuť už v najbližších dňoch. Je možné, že pribudne ešte jedna nová hráčka. Definitívny káder pre druhú polovicu sezóny by mal byť k dispozícií už na dva prípravné zápasy, ktoré Košičanky zohrajú v domácej Infiniti Aréne proti ďalšiemu osemfinalistovi Euroligy, klubu Wisla Can-Pack Krakov 16. januára o 18.00 h a 17. januára o 14.30 h.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/