(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V kraji zatiaľ školáci nebudú mať "plynové" prázdniny
@ Aktuálne -> Školstvo     Jan 07 2009 - 18:53 GMT
(SITA) – V Košiciach, ani v celom Košickom samosprávnom kraji (KSK) zatiaľ školáci "plynové" prázdniny nebudú mať. Ako dnes pre agentúru SITA uviedla hovorkyňa KSK Zuzana Bobríková, zastavenie dodávok zemného plynu nemá zatiaľ výraznejší vplyv na fungovanie stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK. „Väčšina riaditeľov stredných škôl totiž využila svoju právomoc a ešte v decembri posunula termín začiatku vyučovania až na pondelok 12. januára, aby sa ušetrilo na nákladoch za vykurovanie,“ uviedla Bobríková. Väčšina z 83 stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK je vykurovaná plynom, niektoré využívajú ako médium drevoštiepku.

Bobríková dodala, že možné problémy avizovali len dve stredné odborné školy vo Veľkých Kapušanoch - SOŠ energetická a SOŠ poľnohospodárska. „Keďže ich vykurovací systém je priamo napojený na elektráreň Vojany, priestory môžu len temperovať. Vykurovanie bude možné až vtedy, keď sa dodávky plynu dostanú do normálu,“ uviedla Bobríková. Prednosta mestského úradu Veľkých Kapušian Juraj Gyimesi dnes pre agentúru SITA uviedol, že dodávky plynu a tepla pre obyvateľov mestečka nie sú obmedzené ani ohrozené. Doložil, že k obmedzeniu dôjde na krytej plavárni.

Pre núdzovú situáciu s plynom nebude obmedzená ani prevádzka základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. Pre agentúru SITA to dnes uviedla hovorkyňa košického magistrátu Lucia Mihoková s tým, že vo štvrtok žiaci nastupujú normálne do škôl.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/