(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Prevádzky hutníckej spoločnosti USSK sa začali rozbiehať
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie     Jan 19 2009 - 17:00 GMT
(SITA) - Výrobné agregáty spoločnosti U.S. Steel Košice (USSK) sa začali znova pomaly rozbiehať po tom, čo kvôli nedostatku plynu USSK 7. januára obmedzila jeho spotrebu na technologicky nevyhnutné minimum. Agentúru SITA o tom v pondelok informoval hovorca USSK Ján Bača. "Na základe zmeny regulačného stupňa sme dnes od polnoci začali so systematickou obnovou výroby podľa pripraveného plánu. Obnovenie výroby bude trvať niekoľko dní. Pružná reakcia spoločnosti na vzniknutú situáciu bola možná aj vďaka spolupráci s odbormi, ktoré pomohli prispôsobiť sa podmienkam. Oceňujeme úsilie premiéra Fica a ďalších členov vlády pri riadení riešenia krízy," uviedol Ján Bača. Dodal, že v prvom rade sa zameriavajú na bezpečnosť zamestnancov a zariadení.

"Pri procese obnovy výroby berieme do úvahy všetko, čo potrebujeme splniť na zabezpečenie najdôležitejších požiadaviek našich zákazníkov. Komunikujeme s nimi a výsledná úroveň výroby bude závisieť od dopytu zákazníkov," povedal Bača.

Väčšina z vyše 13 tis. zamestnancov spoločnosti mala byť v pondelok doma s 60-percentnou kompenzáciou mzdy, USSK ich bude postupne sťahovať podľa toho, ako budú na prevádzkový režim nabiehať jednotlivé prevádzky.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/