(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Vlastníci bytov nemusia mať obavy z transformácie BPMK
@ Aktuálne -> Verejná správa     Jan 19 2009 - 17:02 GMT
(SITA) – Vlastníci košických bytov podľa vyjadrenia hovorkyne košického magistrátu Lucie Mihokovej nemusia mať obavy z transformácie Bytového podniku mesta Košice (BPMK) z príspevkovej organizácie na spoločnosť s ručením obmedzeným. Jej zriaďovateľom a jediným stopercentným spoločníkom je mesto Košice.

„Mesto Košice ubezpečuje vlastníkov bytov a nebytových priestorov, že všetky služby vyplývajúce zo vzájomných obchodných vzťahov budú splnené včas a na profesionálnej úrovni,“ uviedla pre agentúru SITA Mihoková. Doložila, že na mesto prešiel záväzok vo výške 9 958 175 €, no mesto ako stopercentný vlastník BPMK, s.r.o. bude garantom všetkých jeho záväzkov aj eseročky. „Hlavným cieľom transformácie BPMK je postupovať v intenciách novelizovaného zákona o rozpočtových pravidlách verejnej správy, skvalitniť správu bytov a nebytových priestorov. Obchodná spoločnosť disponuje výrazne lepšími nástrojmi na riadenie a kontrolu ako príspevková alebo rozpočtová organizácia,“ uviedla Mihoková. Do budúcna vytvára optimálny priestor pre projekty sociálneho bývania podľa schválených strategických dokumentov mesta.

Mihoková doplnila, že transformácia sa musela realizovať, aby mesto vyhovelo platnej legislatíve a odporúčaniam EÚ v otázke hospodárenia s verejným majetkom. BPMK spravuje 2 109 bytov vo vlastníctve mesta a 6 622 bytov v osobnom vlastníctve občanov.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/