(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Investorom open-air zariadenia Bane Bankov je Magnimex
@ Aktuálne -> Rôzne     Jan 22 2009 - 18:28 GMT
(SITA) – Investorom open-air festivalového zariadenia, ktoré má vyrásť v areáli Bane Bankov, je jej vlastník, akciová spoločnosť Magnimex. Uviedla to riaditeľka neziskovej organizácie Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) – Košice 2013 Zora Jaurová v odpovedi na kritiku poslanca mestského zastupiteľstva Cyrila Betuša a predsedu Strany občianskej solidarity Petra Končeka, ktorí na stretnutí s novinármi vyhlásili, že Projekt Košice EHMK 2013 je zlé strategické rozhodnutie.

„Realizácia projektu je postavená na vode. Projekt bude stáť približne 83 mil. eur a mesto sa bude podieľať na financovaní prostriedkami vo výške približne 19,9 mil. eur, pričom nemá vyriešené elementárne problémy v doprave, parkovaní. Napríklad Baňa Bankov je v súkromných rukách, čiže ak chce mesto realizovať projekt z prostriedkov EÚ, musí mať dlhodobý prenájom alebo nehnuteľnosť vlastniť. Ak sa so súkromným vlastníkom nedohodne, čo bude ďalej?“ pýta sa Konček.


„Nezisková organizácia EHMK – Košice 2013 vstupuje do projektu revitalizácie časti Bane Bankov ako ideový partner – autor myšlienky open-air festivalového zariadenia. Vlastníkom Bane Bankov je spoločnosť Magnimex, a.s. Projekt EHMK Košice 2013 na vybudovanie open-air festivalového zariadenia korešponduje s celkovými zámermi vlastníka, ktorý je zároveň aj investorom projektu. Finančné prostriedky na realizáciu a výstavbu projektu bude žiadať spoločnosť Magnimex zo štrukturálnych fondov EÚ,“ uviedla v stanovisku riaditeľka Zora Jaurová. Zdôraznila, že mesto Košice, ani nezisková organizácia Košice 2013 nevstupujú do projektu ako finanční partneri.

„Ak z akýchkoľvek dôvodov vlastník areálu od zamýšľaného projektu odstúpi, budeme hľadať iné vhodné riešenia na realizáciu projektu,“ povedala Jaurová. Dodala, že transformáciou exponovanej lokality Košíc s dlhodobo nevyužívanými industriálnymi budovami bývalej bane chcú vytvoriť chýbajúce zázemie pre organizáciu veľkých open-air festivalov a organizáciu plenérových kultúrnych akcií.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/